25 Nisan 2024 Perşembe

TFF onayı aldı !

UEFA, perşembe günkü genel kurulda, bir defaya mahsus şike ve teşvik eylemlerine küme düşme yerine puan silme, para ve Avrupa kupalarından men cezaları verilmesi yolunda çıkacak kararı yerinde bulduğunu bildirdi.

Türk futbolunda tarihi Genel Kurul’a 3 gün kaldı… Bir taraftan kulüpler 58. maddeyi tartışadursun Futbol Federasyonu ile UEFA, 26 Ocak’taki tek maddelik gündem için çalışmalarını tamamladı.

Geçen hafta perşembe günü TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın UEFA’yı ziyaretinden sonra ’58 paketi’ için resmi yazışmalar da tamamlandı. Cuma günü UEFA’ya paketin detaylarını gönderen TFF, dün UEFA’nın resmi yazısının gelmesiyle perşembeye hazır hale geldi.

 

TFF, UEFA’dan garanti istedi. Bu konuda federasyonun isteklerine UEFA şu net yanıtları verdi:

1- TFF: 58’e ek madde koyuyoruz, uygun mudur?

– UEFA: Bu konuda karar merci UEFA değildir.

2- TFF: Cezayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulumuz verecek. Sakıncası var mı?

– UEFA: Hayır, yok..

3- TFF: Olağanüstü Genel Kurul’da tüm kamuoyunca bilinen ‘bir defaya mahsus olmak üzere şike-teşvik cezalarına küme düşme yerine puan silme cezalarının getirilmesi’ projesini toplantıda kabul ettirirsek UEFA’nın buna yaptırımı olur mu?

– UEFA: Hayır, hiçbir yaptırımımız olmaz…

4- TFF: Bu düzenlemelerimiz UEFA’nın yürürlükteki normlarına uygun mu?

– UEFA: Evet, uygundur.

5- TFF: Puan silme, kupa iade, para cezası, başarı performansı ödüllerini geri alma, Avrupa’dan 1 yıl men cezaları halinde TFF’ye bir ceza gelir mi?

– UEFA: Kesinlikle gelmez. Bu yaptırımların karşılığında bir ceza yoktur.

Puan silme cezaları hemen uygulanacak. UEFA, TFF’ye ‘3 ayda bu cezaları verin’ dedi. Buna göre PFDK, kulüplerden savunma alacak. Ardından cezayı belirleyecek. Ceza alan kulüp Tahkim’e gidecek. Tahkim’in onayından sonra o hafta puan durumuna cezalar işlenecek. Tartışıldığı gibi cezalar geçmiş sezon veya gelecek sezon için uygulanmayacak

Avrupa kupalarına gidiş yasağı

Bir kulüp şike veya teşvikten ceza almışsa UEFA’nın talebiyle 2012-2013 sezonunda Avrupa kupalarına katılamayacak. UEFA ‘Suçlu kulüp varsa Avrupa’ya gelmesin’ konusunda taviz verilmeyecek.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ