26 Nisan 2024 Cuma

Fikret Orman cezayı değerlendirdi

UEFA yönetimi tarafından 1 yıl Avrupa Kupaları’na katılmama cezası alan Beşiktaş‘ın başkanı Fikret Orman, verilen şok cezayı bir basın toplantısıyla değerlendirdi.

Beşiktaş’ın gerçeğe aykırı beyan vermekten dolayı suçlandığını belirten Orman, “Tüm spor kamuoyunun bildiği gibi her sene UEFA financial fair play kuralları gereğince kulüpler lisans almaktadır. Geçtiğimiz sezon 31.03.2011 tarihinde kulübümüzün başvurusu sonrasında lisans alınmıştır. UEFA Disiplin Komitesi verilen bu lisansla ilgili bir inceleme başlatmıştı. İncelemeler sonrasında hazırlanan rapor sebebiyle 1.5.2012’de bir davaya katıldık. Kulübümüzü bu davada başkanlık düzeyinde savunduk. Beşiktaş gerçeğe aykırı beyan vermekle suçlandı. Biz Beşiktaş’ta görev değişikliği olduğunu ve kulübümüzün büyüklüğünü izah ettik. UEFA’da bizim iyi niyetimize dayanarak Avrupa kupalarına katılma hakkı tanıdı. İncelemeyi yapan müfettiş, olayı Tahkim’e taşıdı ve sonrasında böyle bir ceza geldi. Bizim attığımız olumlu adımları gördüklerini ancak geçmişte yapılan hataları görmezden gelemeyeceklerini belirttiler” dedi.

Kimseyi karalamam

Şikayet etmek gibi bir duruma düşmeyeceklerini belirten Orman, “Radikal kararlar alma niyetindeydik. Bu ceza sonrasında daha radikal kararlar almak zorunda olduğumuzu gördük. Artık sansasyonel transferler yerine ayağımızı yorganımza göre uzatacağız. Biz şikayet etmeye değil çözüm üretmeye geldik. Emin Öztürk ile çalışmaktan dolayı mutluyum. Burada ikili ilişkilerle çözülebilecek bir durum yok. Bu tip kararlar evrak üzerinde yürütülüyor. Yapılan hatalar varsa buna savunmayla değil icraatla bakmak lazım. Bu bir önceki dönem ile ilgili yapılan hatalarla ilgilidir. Bir avukata bütün cezayı kesmek doğru değil” diye konuştu.

Bu hallere düşmek…

Bu tip bir durum içinde olmanın kendisine ızdırap verdiğini belirten Orman, “Benim dönemimde bu tip davalara muhattap olmayacağımızı söyleyebilirim. Bu tip olayların içinde olmak beni çok üzüyor. Benim görevim bu camiadaki herkesi savunmak. Kimseyi karalamak gibi bir düşüncem yok. Yıldırım Demirören ile ilgili konuşacağım bir dönem yok. Yarın yönetim kurulu toplantımız var. Konuyu orada arkadaşlarımla konuşacağım. Eski yönetim ile ilgili bir karar olursa açıklarız.  Beşiktaş ile ilgili ne gerekiyorsa onu yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ