26 Nisan 2024 Cuma

Hırvatlar iyi başladı 3-1

Maça fırtına gibi başlayan Hırvatistan, henüz 3. dakika dolmadan 1-0’ı yakaladı. Dario Srna’nın ortasında, dengesini kaybetmesine rağmen iyi bir kafa vuruşu çıkaran Mandzukic, Hırvatistan’ı öne geçirdi. 

Mandzukic böylece, EURO 2012’de şu ana kadar atılan en erken golü attı. Kronometre 2:37’yi gösterirken golü bulan Hırvat golcü, ayrıca Avrupa Şampiyonsı tarihinin de en erken 5. golünü kaydetti. Bu turnuvanın en erken golü ise EURO 2004’te Yunanistan ile karşılaşan Rusya’da, 1:07’de golü bulan Kirichenko’ya ait.

Erken gelen gole rağmen pes etmeyen İrlanda, 19. dakikada eşitliği yakaladı. Arka direkte kafayı vuran St Ledger skora dengeyi getiren isim oldu.

Ancak ilerleyen dakikalarda oyunda üstünlüğünü kuran Hırvatistan, İrlanda’ya zor anlar yaşattı. Dakikalar 43’ü gösterirken savunmadan seken top Jelavic’in önünde kalınca yıldız oyuncu da topu ağlara gönderdi ve Hırvatistan bu golle devreye 2-1 önde girdi.

HIRVATİSTAN KALDIĞI YERDEN

İkinci yarıya da iyi giren Hırvatlar, çok geçmeden 3. golü de buldu. Penaltı noktası üzerinde yine iyi bir kafa vuruşu çıkaran Mandzukic’in topu direkten dönüp kaleci Shey Given’a da çarparak ağlarlarla buluştu. 

İrlanda’nın patronu Trapattoni, ilerleyen dakikalarda Jonathan Walters, Shane Long ve Simon Cox’u sahaya sürerek tüm hamlelerini oynadı. Ancak bu değişiklikler de İrlanda’ya çare olmadı ve karşılaşmada Hırvatistan’ın 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. 

İRLANDA: 1 – HIRVATİSTAN: 3
STAT: Municipal 
HAKEM: Bjorn Kuipers (Hollanda)

İRLANDA: Given, St Ledger, Ward, O’Shea, Dunne, Whelan, McGeady, Andrews, Duff, Doyle, Keane
TEKNİK DİREKTOR: Giovanni Trapattoni

HIRVATİSTAN: Pletikosa, Strinic, Corluka, Schildenfeld, Rakitic, Vukojevic, Modric, Srna, Perišic, Jelavic, Mandzukic
TEKNİK DİREKTOR: Slaven Bilic

SARI KART: Dk. 45 Andrews (İrlanda)

GOLLER: 
Dk. 3 ve Dk. 48 Mandzukic, Dk. 43 Jelavic (Hırvatistan), Dk. 19 St Ledger (İrlanda)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ