28 Mart 2024 Perşembe

Daha güçlü ve daha organizeyiz

Şampiyonlar Ligi’ne ön elemeyle gidecek olan Fenerbahçe Kulübü’nün teknik direktörü Aykut Kocaman geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nden men edilmeleriyle ilgili şunları şöyledi:

“Geçen sezonu şampiyon olarak bitirmemize rağmen, Şampiyonlar Ligi’ne direkt gitme hakkı elde etmemize rağmen bu hakkımız elimizden alındı. Yaratılan suni gündemlerle Şampiyonlar Ligi’ne gitmemiz engellendi. Ancak bu sene ne takımın, ne oyuncuların, ne de sorumlu kişilerin oyun dışında gerekçe sunacağı bir şey yok. Hem Şampiyonlar Ligi hem de lig için hızlı ve iyi transferler yaptık. Bu akşamdan itibaren maça kilitleneceğiz. Rakibimiz çok değerli bir takım. Bize benzer özellikleri de var. Burada farkı ortaya çıkarmamız gerekiyor. Geçen senenin aksine daha organize futbol oynuyoruz. Bu da ciddi bir takım olma yolunda avantaj sağlayacaktır.” Bu takım her zaman kazanamaya endeksli Aziz Yıldırım’ın uzun bir aradan sonra kulübün başına geçtiğinin hatırlatılması üzerine Kocaman, “Uzun zaman futbolun dışında konuştuk ama oyuncularım ve benim için normalleşme süreci başladı. Bu süreçte başkanımız Aziz Yıldırım’ında yanımızda olması bize olumlu katkı sağlayacaktır. Başkanımız Fenerbahçe’yi hayatının merkezi haline getirdi. Onun yanımızda olması futbolcular için de motivasyon olacaktır. Ancak şunu da belirtelim, başkanımız yanımızda olmadığı zamanlarda da bu takım her zaman kazanmaya endeksliydi” diye konuştu.

Savunma ve orta sahaya transfer yapılacak mı sorusuna Kocaman şöyle yanıt verdi: “Transfer süreci devam ediyor. Bu sezon 3 kulvarda mücadele edeceğiz. Bu anlamda 3 kulvarda 52 maç oynamayı hedefliyoruz. Bu uzun yolculukta elbette transfer çalışmalarımız devam edecek. Transferi yoğun olarak düşünüyoruz. Transferle yatıp transferle kalkıyoruz. Elimizde ne var nereye doğru gidiyıoruz maalesef kimsenin umrunda değil. Elimizde çok iyi bir kadro var. Onları iyi işleyerek başarılı olacağız. Bir kaç takviye yaparak uzun yolda hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.”

Rumen bir gazetecinin, “Fenerbahçe turu geçemezse sizin için dram olur mu?” sorusu üzerine Kocaman: “Dram olmaz olmayacak da. Bu turu atlamayı hem biz hem de onlar istiyor. Elimizden geleni yapacağız elenmeyi aklımızın ucundan geçirmiyoruz. Ama elenirsek de bunu dram haline getirmeye gerek yok” dedi.

Vaslui takımında en çok hangi oyuncudan çekiniyorsunuz sorusu üzerine tecrübeli teknik adam, “Patkovic’in olmaması bizim için avantaj. Takımın son 2 maçını mercek altına aldık. İstekli ve hızlı oyunculardan kurulu bir takım o yüzden tek futbolcu üzerinden yorum yapmak doğru olmaz” diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü’ne geçen sezon Galatasaray ile oynadığı Süper Final maçında çıkan olaylarla ilgili verilen 6 maçlık cezanın 5 maça indirilmesine değinen Aykut Kocaman, takıma 6 maç ceza verilmesinin normal bir durum olmadığını söyleyerek, bu cezanın 6’dan 5’e indirilmesini de ağır ve haksız bulduğunu sözlerine ekledi. Şampiyonlar Ligi’nden men edilince gözümüzü hırs bürümedi

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesi, bu yıl takımı hırslandırdı mı? sorusu üzerine Kocaman: “Gözümüzü bürüyen bir hırs yok. Ama bu bizim için çok büyük tecrübe olacak. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidecektik ve bu bizim için önemli bir tecrübe olacaktı. Geçen yıl gitseydik iyiydi ama bu sene elemelerden rakipleri eşeleyerek gideceğiz.”

Sarı-Lacivertli futbolcu Bekir İrtegün ise kendi sahalarında oynamanın avantaj olduğunu söyleyerek rakiplerini şöyle değerlendirdi: “İstekli ve arzulu olarak maça hazırlandık. Hocamız rakibi çok iyi analiz etti. Çok iyi hazırlanıyoruz. Bu maça 180 dakikalık bir maç olarak bakıyoruz. Kendi sahamızda oynayacak olmamız bizim için bir avantaj çünkü kendi sahamızda çok iyiyiz. Umarım ikinci maçta da avantajlı bir skor elde ederiz. Fenerbahçe mutlaka Şampiyonlar Ligi’nde olması gereken bir takım.” Rakiplerini önemsediklerini ama çekinmediklerini vurgulayan Bekir, “Her futbolcunun meziyetlerine saygılıyım ama çekinme durumum yok. Tek futbolcu değil takımın genelinden çekinmiyoruz. Ama bunu saygısızlık olarak düşünmeyelim. Kendimize çok güveniyoruz” diye konuştu. Vaslui maçıyla birlikte taraftarla buluşacakları için mutlu olduklarını dile getiren tecrübeli futbolcu, “Seyircisiz oynama cezamızdan dolayı lig başladığında 5 maçı taraftarımızın önünde oynayamayacağız. Eylül-Kasım ayı gibi cezamız biteceğinden bu maçın taraftarın önünde oynanması çok önemli. O yüzden bu maçın önemi bizim için büyük. Taraftarımızla buluşacağız. Onların desteklerini alacağız” dedi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER