26 Nisan 2024 Cuma

Hayal kırıklığı

Kendi sahasında stadı dolduran taraftarının önünde yaptığı ilk maça avantajlı bir skor almak için çıkan Fenerbahçe, ilk yarıda etkili olamadı.

Baskılı oynayan rakibi karşısında hücuma çıkmakta zorlanan Sarı-Lacivertliler, ilk korner atışını 25. dakikada kullanabildi. İlk yarıda kaleyi bulan bir şut bile atamayan Fenerbahçe, rakip atakları karşısında zaman zaman kalesinde tehlikeli pozisyonlar verdi. İlk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamayan Sarı-Lacivertliler, devreyi 0-0 berabere tamamladı.

Karşılaşmaya Fenerbahçe’den daha iyi başlayan Romanya’nın Vaslui takımı savunmasında açık vermezken, ilk 15 dakikada rakip kalede iki gol pozisyonu üretti. Deplasmanda oynamasına karşın açık bir futbol ortaya koyan Vaslui, 23, 24 ve 31. dakikalarda önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İlk yarının sonunda 45. dakikada Sanmartean ile gole yaklaşan Rumen ekibi, aradığı golü bulamadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına daha atak başlayan Fenerbahçe, baskılı bir oyun ortaya koymasına rağmen son vuruşlarda başarılı olamadı. Yoğun presle rakibinin top kullanmasını engelleyen Sarı-Lacivertli ekip, karşılaşmanın 50. dakikasında yeni transferi Kuyt ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Mücadelenin bu dakikasında sağ kanattan Gökhan Gönül ortaladı, rakibinden kurtulan Kuyt topun gerisinde kalıp ayak koyamayınca Fenerbahçe öne geçme fırsatını kullanamadı. Rakip kalede gol arayan Fenerbahçe, maçın 75. dakikasında savunmasında yaptığı hata sonrasında 1-0 geriye düştü. Maçın bu dakikasında Egemen’in hatasında topu kazanan Antal, ceza yayın üzerinden düzgün bir vuruş yaparak direk dibinden topu ağlarla buluşturdu.  Maçın 81. dakikasında Fenerbahçe, Mehmet Topal ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Mücadelenin bu dakikasında Mehmet Topuz köşe vuruşu sonrası oluşan karambolde vuruşunu yaptı top üst direğe de çarparak auta çıktı. Fenerbahçe, 89. dakikada Bekir ile eşitliği yakaladı. Sağ taraftan Alex’in kullandığı köşe vuruşunda ceza alanında inanılmaz bir karambol oluştu. Oluşan karambolde top tekrar sağ kanattaki Alex’e geldi. Alex tekrar ortaladığı top önce Bekir’in kafasıyla daha sonra ağlarla buluştu 1-1.  Karşılaşmanın geride kalan zaman diliminde başka gol olmayınca Romanya ekibi Vaslui, temsilcimiz Fenerbahçe’yle 1-1 berabere kalarak 8 Ağustos Çarşamba günü Romanya’da oynanacak rövanş maçı öncesi avantaj elde etti. 

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Antonio Miguel Mateu Lahoz, Pau Cebrian Deviz, Jon Nunez  Fernandez (İspanya)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz,  Hasan Ali Kaldırım, Kuyt, Cristian, Mehmet Topal (Dk. 79 Sow), Stoch (Dk. 61  Caner Erkin), Alex, Semih Şentürk (Dk. 46 Mehmet Topuz)
Vaslui: Coman, Milanov, Varela, Charalambous, Salageanu, Antal (Dk. 88  Vasile), Caue, N’Doye, Sanmartean, Stanciu (Dk. 60 Sburlea), Niculae (Dk. 81  Costin)
Goller: Dk. 75 Antal (Vaslui), Dk. 89 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 21 Egemen Korkmaz, Dk. 27 Cristian, Dk. 44 Alex, Dk. 83  Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Sburlea (Vaslui)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ