29 Mart 2024 Cuma

Barcelona 5 golle başladı

Barcelona, La Liga’nın ilk haftasında Camp Nou’da ağırladığı Real Sociedad‘ı, Carles Puyol, Lionel Messi (2) Pedro Rodriguez ve David Villa’nın attığı gollerle 5-1 mağlup ederek, sezona bol gollü başladı.

Pep Guardiola’nın görevi bırakmasıyla birlikte Barcelona’nın patronluğuna getirilen Tito Vilanova, sezona, geçtiğimiz sezon sıklıkla kullanılan 3-4-3 formasyonu yerine, klasik 4-3-3 ile başladı. Alves – Puyol – Mascherano – Alba dörtlüsü ve özellikle Alves ve Alba’nın hücuma çıkışlarıyla birlikte, 3 sezonda Guardiola’ya muhteşem zaferler getiren taktik anlayışın bu sezon yeniden baş aktör olacağının sinyalleri verildi. Orta saha üçlüsü Sergio Busquets, Xavi ve Cesc Fabregas’tan oluştu. Arsenal’den geldikten sonra takıma uyum sağlamakta zorlandığını itiraf eden Fabregas, pek sevmediği merkez orta saha rolünde bu defa çok daha faydalı işler çıkardı. Xavi Hernandez de geçen sezon görmediğimiz kadar hızlı ve aktif bir role bürünmüştü.

Gerard Pique, Andres Iniesta, Alexis Sanchez ve David Villa gibi isimleri yedek kulübesinde bırakan Vilanova, ileri üçlüde Cristian Tello, Pedro Rodriguez ve Lionel Messi’ye yer verdi.

Seyircisi önünde maça çok hızlı giren Katalan ekibi, kaptan Puyol’un 4. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Güçlü rakibi karşısında deplasmanda oynamasına rağmen geri adım atmayan Real Sociedad, rakibine cevap vermekte gecikmedi.

Barcelona savunmasını yerleşmeden yakalayan Real Sociedad’da 9. dakikada rakip ceza sahası içinde topla buluşan Castro, topu ağlara göndererek skora 1-1 eşitlik getirdi. Fakat Barcelona’nın yeniden öne geçmesi fazla uzun sürmedi.

Katalan ekibinin Arjantinli yıldızı Lionel Messi, sahne almakta gecikmedi ve 11. dakikada rakip fileleri havalandırarak skoru 2-1 yaptı ve takımını yeniden öne geçirdi. Sağ çaprazda Pedro’nun verdiği pasla ile ceza sahası içinde topla buluşan Messi, rakiplerinden sıyrıldıktan sonra şık bir vuruşla golü kaydetti.

Real Sociedad kalesine etkili gelmeye devam eden Barcelona, konuk ekibin savunmasına çok zor anlar yaşattı. 16. dakikada birkez daha sahne alan Messi, sol kanattan Tello’nun ceza sahası içine yaptığı ortada topa savunmadan önce vurarak kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-1.

Barcelona oyunun kontrolünü çok rahat bir şekilde elinde tutarken, Real Sociedad ileri çıkmakta zorlanmaya başladı. 41. dakikada Katalan ekibi, Pedro’nun attığı golle skoru 4-1’e getirdi. Tello’nun sol kanattan arka direğe yaptığı ortada boş pozisyonda topla buluşan Pedro, düzgün bir vuruşla ilk devrenin skorunu belirledi: 4-1.

Karşılaşmanın ikinci devresi ilk yarı kadar hızlı başlamadı. Barcelona’da Gerard Pique, 50. dakikada ilk golü atan kaptan Puyol’un yerine oyuna dahil oldu. Oyun disiplininden uzaklaşan rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen Barcelona, önemli pozisyonlar yakalamasına rağmen farkı artırmayı başaramadı.

Katalan ekibinde Fabregas, 58. dakikada yerini Andres Iniesta’ya bıraktı. Real Sociedad yarı sahasına yerleşen Barcelona, 84. dakikada David Villa’nın golüyle skoru 5-1 yaptı. 75. dakikada Pedro’nun yerine oyuna giren yıldız oyuncu, Iniesta’nın son çizgiye inerek verdiği pası şık bir vuruşla Real Sociedad ağlarına gönderdi: 5-1.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmazken, Barcelona başından sonuna kadar rakibinden üstün oynadığı karşılaşmada Real Sociedad’ı 5-1 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER