20 Nisan 2024 Cumartesi

Beşiktaş’a kötü haber

Beşiktaş önümüzdeki sene Avrupa Ligi’nde mücadele edemeyecek.

Beşiktaş’ın, UEFA müsabakalarından 1 yıl süre ile men edilmesine ilişkin olarak açmış olduğu CAS davasında karar verildi ve beklendiği üzere, kulübün önümüzdeki sene Avrupa Ligi’nde mücadele etmesi yolu kapandı.

Hatırlanacağı gibi, dün gerçekleşen CAS duruşmasının konusunu, Beşiktaş’ın, Fikret Orman yönetimi göreve gelmeden önceki döneme ilişkin (30 Mart 2011, 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemleri itibarıyla) çeşitli kulüplere, futbolculara ve resmi makamlara (SGK/Vergi Dairesi dahil) vadesi geçmiş borçlarının bulunması oluşturuyordu.

Bu davada Beşiktaş’ın durumunu en çok güçleştiren husus, tespit edilmiş ihlallerin yanında, Beşiktaş’ın önceki yönetiminin, kulübün borç durumu ile ilgili UEFA’ya gerçeğe aykırı beyanda bulunmuş olması oluşturmaktaydı.

Beşiktaş, avukatı aracılığı ile duruşmada hukuken atılabilecek tüm adımları atarak ve her türlü argümanı kullanarak kendisini temsil ettirmişti. Ayrıca, Başkan Fikret Orman’da, CAS hakem heyetine hitap ederek kulübün yeni yönetiminin anlayış farklılığını ifade etmişti.

Kulübün İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, CAS’ın kararından haberdar olduklarını ancak kulübe henüz resmi bir yazı gelmediğini söyledi.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ