19 Nisan 2024 Cuma

İngilizler ilk kez prim verecek

İspanya ile birlikte futbolun en iyi oynandığı ülkeler arasındaki İngiltere, ne yazık ki milli takımlar düzeyinde istediği başarıları uzun süredir elde edemiyor.

2008’de düzenlenen son Avrupa Şampiyonası’nda finallere kalamayarak hayal kırıklığı yaratan İngilizler’in A Milli Takımı, 2010 Dünya Kupası’nda ise ikinci tura çıkmasının ardından Almanya’ya 4-1 kaybederek Güney Afrika’ya veda etmişti. Fabio Capello’nun görevinden ayrılması sonrasında Roy Hodgson’la yeni bir sayfa açan İngiltere Futbol Federasyonu, Ukrayna ve Polonya’nın düzenlediği Euro 2012‘ye her açıdan önem verdiğini, ilk kez bu turnuva için prim açıklayarak gösterdi.

Ada basınında yer alan haberlere göre İngiltere’nin, bu turnuvada şampiyon olması halinde teknik heyet ve oyuncular adeta paraya boğulacak. Kupanın gelmesi halinde futbolculara kişibaşı 100 bin Pound (290 bin TL) dağıtılacak. Hodgson’a ise tarihte hiç Avrupa Şampiyonluğu bulunmayan ekibe zaferi getirmesi halinde 500 bin Pound (1.440.000 TL) verileceği bildirildi. 

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER