19 Nisan 2024 Cuma

Açılış maçında herşey vardı 1-1

Euro 2012 açılış maçına daha organize ve daha hızlı başlayan Polonya, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. İlk dakikalarda yakaladığı net fırsatları değerlendiremeyen evsahibi ekip aradığı gole 17. dakikada ulaştı. Bu sezon Almanya’da, Borussia Dortmund formasıyla attığı gollerle takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Robert Lewandowski sahneye çıktı. Ani gelişen atakta Jakub Blaszczykowski’nin sağ kanattan atağında Lewandowski arka direkte boş durumda kafayı vurdu. 
Top ağlarla buluşurken evsahibi ekip 1-0 öne geçti. 

37.dakikada Polonya net bir fırsattan yararlanamadı. Perquis, Yunanistan defansının da büyük hatasında cezasahası içerisinde topla buluştu, sert vurdu ancak top boş kale yerine yandan auta gitti. 

Maçta kötü oynayan ve skor avantajını yitiren Yunanistan’a bir darbe de 44. dakikada geldi. Papastathopoulos ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

İkinci yarıya Salpingidis’i oyuna alarak başlayan Yunanistan, bu oyuncunun da maça katkısıyla oyuna ağırlığını koydu. 10 kişi kalmasına karşın rakip kalede daha etkili olan Komşu, Salpingidis’le gole ulaştı. 51. dakikada evsahibi ekibin defansındaki hatadan iyi yararlanan Salpingidis topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi. 

Bu dakikadan sonra öne geçmek için çabalayan Polonya, defansında da sık sık boş alan bıraktı. Yunanistan bu hatayı 68. dakikada değerlendirmeye çok yaklaştı. Ani gelişen Yunanistan atağında Salpingidis bir anda penaltı noktası üzerinde kaleci Szczecsny’yle karşı karşıya kaldı. Topu rakibinden kurtaran Salpingidis kendini kurtaramadı ve yerde kaldı. Maçtaki kararlarıyla kafalarda soru işareti bırakan İspanyol hakem Carlos Carballo penaltı noktasını gösterirken, kaleci Szczecsny’yi kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. 

Yunanistan adına penaltı atışını kullanmak için topun başına Karagounis geldi. Deneyimli oyuncunun kullandığı penaltı atışında kaleye geçen Tyton Yunan golcünün vuruşunu kurtararak rakibine gol izni vermedi. 

74. dakikada Salpingidis boş pozisyonda topu ağlara göndermesine karşın hakem pozisyonu ofsayt gerekçesiyle iptal etti. 

Kalan dakikalarda iki ekibin de gol çabası sonuç vermedi ve maç 1-1 sona erdi. 

POLONYA-YUNANİSTAN
STAT: Nacional
HAKEM: Carlos Carballo (İspanya)
SAAT: 19.00

POLONYA: Szczecsny,Boenisch, Wasilewski, Perquis, Piszczek, Polanski, Rybus, Obraniak, Murawski, Blaszcykowski, Lewandowski
TEKNİK DİREKTÖR: Franciszek Smuda

YUNANİSTAN: Chalkias, Maniatis, Papadopoulos, Torosidis, Papastathopoulos, Holebas, Karagounis, Ninis, Katsouranis, Samaras, Gekas 
TEKNİK DİREKTÖR: Fernando Santos

Goller: Dk 17 Lewandowski (Polonya) Dk 51 Salpingidis (Yunanistan), 
Kırmızı Kart: Dk 44 Papastathopoulos (Yunanistan) Dk 68 Szczecsny (Polonya)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER