16 Mayıs 2024 Perşembe

Gol düellosu İngiltere’nin 3-2

Avrupa Şampiyonası D Grubu’nda turnuvanın merakla beklenen karşılaşmasında İsveç ile İngiltere kozlarını paylaştı.

İlk maçında şampiyonanın favori takımları arasında gösterilen Fransa’dan bir puan alıp çeyrek final için avantaj elde eden İngiltere, karşılaşmaya hızlı başladı.

Mücadelenin ilk yarısında oyunun kontrolünü elinde bulunduran İngiltere, aradığı golü karşılaşmanın 23. dakikasında Andrew Carroll ile buldu. Maçın bu dakikasında orta sahada topla buluşan Steven Gerrard, sağ çaprazdan ceza sahasına ortasını yaptı. Rakiplerinin arasından iyi yükselen Andrew Carroll, meşin yuvarlağı kaleci Andreas Isaksson’un yanından filelere gönderdi. Maçın ilk yarısında başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına İngiltere’nin 1-0 üstünlüğü ile girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan İsveç, mücadelenin 49. dakikasında Glen Johnson’ın kendi kalesine attığı gol ile eşitliği sağladı. Kazanılan serbest vuruşta ceza sahasına ortalanan topu takip eden Olof Mellberg, dar açıdan sert vurdu. Son olarak Glen Johnson’a çarpan top, filelerle buluştu. Beraberlik golünden sonra da ataklarını devam ettiren İsveç, maçın 59. dakikasında Olof Mellberg ile galibiyet sayısını buldu. Üst üste yediği gollerin şaşkınlığını kısa sürede üzerinden atmayı başaran İngiltere, karşılaşmanın 64. dakikasında Theo Walcott’un şık golüyle beraberliği yakaladı. Beraberlik sayısından sonra oyunun kontrolünü eline alan İngiltere, maçın 78. dakikasında Danny Welbeck ile tekrar öne geçmeyi başardı. Maçın kalan zaman diliminde başka gol olmayınca İngiltere, puanını 4’e çıkarıp Fransa’nın ardından 2. sıraya yerleşti.

Oynadığı 2 maç sonunda da sahadan puansız ayrılan İsveç, D Grubunda turnuvaya veda eden ilk takım oldu.

İSVEÇ-İNGİLTERE

STAT: Olympic Stadyum
HAKEM: Damir Skomina (SLOVAKYA)

İSVEÇ: Isaksson, Mellberg, Granqvist, M. Olsson, J. Olsson, Elm, Larsson, Svensson, Kallstrom, Ibrahimovic, Elmander
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Hamren

İNGİLTERE: Hart, Johnson, Ashley Cole, John Terry, Lescott, Gerrard, Young, Milner, Parker, Carroll, Welbeck 
TEKNİK DİREKTÖR: Roy Hodgson
Goller: Dk. 23 Andy Carroll, Dk. 64 Walcott, Dk 78 Welbeck (İngiltere)  Dk. 49 Glen Johnson (KK) Dk. 59 Mellberg (İsveç)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ