27 Nisan 2024 Cumartesi

Fransa yenildi ama çeyrek finalde

2012 Avrupa Şampiyonası D Grubu’nda Fransa ile İsveç karşılaştı.

Lider olarak gruptan çıkmayı amaçlayan Fransa, maç öncesinde puanı bulunmayan İsveç karşısında Ibrahimovic ve Larsson’ın attığı gollerle mağlup oldu. 

Kiev Olimpiyat Stadı’nda oynanan mücadelede her iki takım da ilk yarı boyunca etkili olamazken Ibrahimovic 54. dakikada sessizliği bozdu. Sağ kanattan yapılan ortaya muhteşem bir vole ile karşılık veren Milanlı golcü, fileleri sarstı. Golün ardından rüzgarı arkasına alan İsveç ikinci golü bulmakta zorlanmadı. Fransa ise maç boyu sönük bir futbol sergiledi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması giyen İsveçli Holmen, 78. dakikada oyuna dahil olurken uzatma dakikalarında çektiği şut direkten döndü, tamamlayan Larsson farkı ikiye çıkardı ve oyunun skorunu belirledi.

Bu sonuça Fransa, topladığı 4 puanla grubu 2. olarak bitirirken, çeyrek finaldeki rakibi İspanya oldu.

Stat: Olimpiyat Stadı (Kiev)
Hakemler: Pedro Proença, Bertino Miranda, Ricardo Santos (Portekiz)  
İsveç: Isaksson, Granqvist, Mellberg, Jonas Olsson, Martin Olsson, Svensson (Dk. 79 Holmen), Kallström, Larsson, İbrahimoviç, Bajrami (Dk. 46 Wilhelmsson), Toivonen (Dk. 78 Wernbloom)       
Fransa: Lloris, Debuchy, Rami, Mexes, Clichy, Diarra, Mvila (Dk. 83 Giroud), Nasri (Dk. 77 Menez), Ben Arfa (Dk. 59 Malouda), Benzema, Ribery   
Goller: Dk. 54 İbrahimoviç, Dk. 90 Larsson (İsveç) 
Sarı kartlar: Dk. 70 Svensson, Dk. 81 Holmen (İsveç), Dk. 68 Mexes (Fransa)

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ