19 Nisan 2024 Cuma

Peri masalı devam ediyor

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda madalya hedefleyen A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2’de 2 yaptı.
 
İlk maçında Angola’yı 72-50 mağlup eden Potanın Perileri, Çek Cumhuriyeti’ni 61-57 yenerek gruptan çıkma yolunda büyük adım attı.
 
Hücumda tekleyerek başlayan Türkiye, savunmadaki üstün performansıyla oyuna ağırlığını koymayı başardı. Tuğba ve Nevriye’nin ekstra sayılarıyla skorda üstünlüğü ele geçiren Periler, ilk 10 dakikayı 13-8 önde kapatmayı başardı.

İkinci çeyrekte de hız kesmeyen Tuğba Pazaloğlu’nun yanına Bahar Çağlar eklenince fark çift hanelere yükseldi. Çekler pota altında cevap vermek istese de dış atışlarda sadece Horakova isabet bulunca soyunma odasına 12 sayı farkla 33-21 geride gittiler.

Soyunma odasına toparlanarak dönen Çekler, savunmada Türkiye’ye kolay şansı vermeyince fark da erimeye başladı. Bu dakikalarda Hollinsworth üstünden oynayan Periler, onun çizgiden bulduğu sayılarla tutunmaya çalıştı. Periytoun bitimine 3.34 kala Viteckova’nın üçlüğü ile skor 40-37’e geldi. Şaziye ona cevap verirken, Quanitra’nın faullerden bulduğu sayılarla son 10 dakikaya 45-39 Periler önde girdi.

Son periyot karşılıklı basketlerle başlarken, Nevriye-Bahar ikilisinin etkili oyunuyla Türkiye farkı korumayı başardı. Şaziye’nin üst üste bulduğu iki üçlük Çekler’in direncini iyice düşürdü. Son dakikalarda Çekler maç için atak yapsa da Birsel’in kritik hücumda Nevriye’ye yaptığı asist ile farkı koruyan Periler, karşılaşamyı 61-57 kazanmayı başardı.


Potanın Perileri, grubun üçüncü maçında Çarşamba’yı Perşembeye bağlayan gece ABD ile saat 00:15’te karşılaşacak.
- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER