26 Nisan 2024 Cuma

Bursa’yı Sestak ipten aldı

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Bursaspor ile Gaziantepspor arasında Bursa Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı. 

Karşılaşmanın 28. dakikasında Ekrem’in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçen Gaziantepspor, maçın son dakikalarına kadar üstünlüğünü korumayı başardı. Ancak 84. dakikada sahneye çıkan Sestak, ceza sahası dışında vurduğu sert şutla Karcemarskas’ı avladı ve bir puanı hanesine yazdırdı.

Bu arada, Bursasporlu taraftarların açtığı ilginç pankartlar dikkat çekti.

Yeşil-Beyazlı takımın en ateşli taraftar grubu ”Teksas”ın bulunduğu açık kale arkası tribünde, ABD’de çekilen, İslamiyete ve Hazreti Muhammed’e hakaret içerdiği belirtilen filmi protesto etmek amacıyla, büyük boyutta ”Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Resullullah”yazılı pankart açtı.

Maraton tribününde de ”Açtık ellerimizi şefaat bekleriz, CAN AHMED’ime uzanan dilleri keseriz” yazılı dev pankart asıldı.

Taraftarlar, hafta başında Kasımpaşaspor ile anlaştığı iddia edilen ancak bu iddiayı basın toplantısıyla yalanlayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a, ”Sevgilimizden ayrılırız senden asla hocam” pankartıyla destek verdi.

Bursaspor taraftarları, maçtan önce iki takım futbolcularını el ele tribünlere çağırarak, fair-play örneği gösterdi.

Bursaspor ve Gaziantepsporlu futbolcular bu çağrıya karşılık vererek el ele tribünlere kadar gitti. Tribünler, iki takım futbolcularını alkışlarken, ”Şehitler ölmez vatan bölünmez” diye tempo tuttu.

28. dakikada Gaziantepspor’un golü geldi. İbricic’in pasıyla sol kanatta ceza sahasının içinde buluşan Ekrem, Bursasporlu defans oyuncusu İbrahim’in üzerinden aşırdığı topu yerden bir vuruşla filelere gönderdi: 0-1.

85. dakikada Bursaspor beraberliği yakaladı. Ceza alanı dışında topla buluşan Sestak, kaleyi çarprazdan gören noktadan sert vurdu. Top köşeden ağlarlarla buluştu: 1 – 1.

90. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında Orhan Gülle’nin ceza sahası dışından sert ve düzgün vuruşunda kaleci Carson meşin yuvarlağa son anda müdahale etti ve kornere çelerek gole izin vermedi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele de 1 – 1 tamamlandı.

Stat: Bursa Atatürk

Hakemler: Suat Arslanboğa, Selçuk Kaya, Asım Yusuf Öz

Bursaspor: Carson, Basser, Ömer, İbrahim, Vederson, Belluschi, Musa, Ozan, Tuncay, Batalla, Pinto

Gaziantepspor: Karcemarkas, Şenol Can, Haris, Binya, Ekrem Dağ, Ibricic, Kecojevic, Serdar Kurtuluş, Yasin Pehlivan, İsmail Sosa, Cenk Tosun 

Goller: Dk. 28 Ekrem Dağ (Gaziantepspor), Dk. 85 Sestak (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 7 İbricic, Dk. 15 Binya, Dk. 46 Serdar, Dk. 52 Karcemarskas, Dk. 80 Haris, Dk. 86 Yasin (Gaziantepspor), Dk. 54 Tuncay, Dk. 66 Vederson, Dk. 75 Basser (Bursaspor)

 

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ