13 Nisan 2024 Cumartesi

Arena’da hezimet

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur mücalesinde Galatasaray evinde oynadığı karşılaşmada 1461 Trabzon’a 2-1 yenilerek Türkye Kupasından elendi.

Karşılaşmaya kapalı bir savunmayla başlayan 1461 Trabzon karşısında hayli zorlanan Galatasaray, rakibini çabuk paslarla çözmeye çalışırken Trabzon temsilcisi de kontra ataklarla sarı-kırmızılı ekibin kalesinde tehlikeler yaratmayı hedefledi.

İlk yarının büyük bir bölümünde 1461 Trabzon’un yarı alanında pres yapan Galatasaray, topa sahip olsa da bir türlü pozisyon üretemedi ve devrenin bitimine 15 dakika kala Trabzon ekibinin ani atağında kalesinde golü gördü.

Cris’in ceza sahası içerisinde Yusuf Erdoğan’a yaptığı kontrolsüz müdahale sonucu penaltı kazanan 1461 Trabzon’da topun başına geçen Sercan Kaya, plase vuruşunda Galatasaray kalecisi Ufuk’u ters köşeye yatırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda başka gol olmazken, takımlar soyunma odasına 1-0’lık 1461 Trabzon üstünlüğüyle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında özellikle Amrabat – Hamit Altıntop değişikliğinden sonra Galatasaray biraz hareketlense de ilk yarım saatte 1461 Trabzon kalesinde ciddi pozisyonlar üretemedi ve 70. dakikada rakibi karşısında 2-0 geriye düştü.

Emrulllah Kokoç’un ceza sahası dışından yaptığı düzgün vuruşla farkı ikiye çıkaran 1461 Trabzon, Türk Telekom Arena’da adım adım şok bir skor elde etmeye doğru gidiyordu.

Golden sonra tempoyu ve rakip yarı alandaki baskısını iyice arttıran Galatasaray, 77. dakikada kullanılan köşe vuruşu sonucunda oluşan karambolde farkı bire indirdi. Ceza sahası içindeki karambolde Emre Çolak’ın volesiyle durumu 2-1’e getiren sarı-kırmızılı ekip, son 15 dakikada oyunu tamamen 1461 Trabzon’un yarı alanına yıktı.

Sol bölümde rakip kaleyi abluka altına alan Galatasaray, en ciddi pozisyonunu 85. dakikada yakaladı. Engin’in ceza sahası içinde yaptığı ortaya Aydın Yılmaz’ın yakın mesafeden kafa vuruşu üst direkten dönerken, sarı-kırmızılı ekip bir türlü golü bulamadı.

Kalan dakikalarda da pozisyonları harcayan Galatasaray, 1461 Trabzon karşısında Türk Telekom Arena’da şok bir mağlubiyet aldı ve 2-1’lik skorla Ziraat Türkiye Kupası’na veda etti.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER