26 Nisan 2024 Cuma

Galatasaray yine tarih yazdı

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Schalke 04’le karşılaşan Galatasaray deplasmanda 3-2 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Rakip sahadaki mücadeleye etkili başlayan taraf Galatasaray oldu. Üçüncü dakika Hamit’in vuruşu auta giderden 7’de ise Aslan Drogba ile geldi ancak oyuncunun çaprazdan vuruşunda topu kaleci kornere çeldi.

Maçın 10. dakikasından sonra Schalke hızlı hücumlarla etkili olmayı hedeflerken Galatasaray ise oyunu rakip sahaya yıkmayı amaçladı. 17. dakikada Riera topu kontrolünde auta bırakmaya çalıştı ancak Schalkeli futbolcunun baskısı topu kornere çıkardı. Kullanılan kornerde Muslera topu kontrol edemedi sonrasında ise Neustadter topu Galatasaray ağlarına yolladı.

Golden sonra temsilcimiz birkaç dakika bocalasa da sonrasında oyunu konrtol etmeye başladı. Sarı-kırmızılılar özellikle Burak ile Drogba’yı savunmanın arkasına kaçırmayı düşünse de Schalke savunması dikkatliydi. 34. dakikada sarı-kırmızılılar etkili geldi. Sağdan bindiren Eboue Sneijder’i görürken Hollandalının vuruşu ise az farkla auta gitti.

Bundan iki dakika sonra ise gol geldi. Kazanılan serbest vuruşta Selçuk’un pasında Hamit uzaktan öyle bir vurdu ki direğe çarpan top ağlarla buluştu. Golden sonra da baskısını sürdüren Galatasaray ilk devrenin bitimine üç dakika kala ise Riera’nın uzaklaştırdığı topu Burak önünde buldu. Kral’ın vuruşunda ise top ağlarla buluştu ve Galatasaray ilk devreyi 2-1 önde tamamladı.

İkinci 45 dakikaya ise Schalke çok baskılı geldi. Schalke ilk beş dakikada üst üste geldi ancak Galatasaray savunması dikkatliydi. 52. dakikada hızlı gelişen atakta Sneijder pasında Hamit’i buldu. Sonrasında ise Hamit’in pasında Burak harika vurdu ancak kaleci izin vermedi gole.

55’de ev sahibi etkili geldi Pukki’nin vuruşunda Muslera etkili. 60. dakikada Draxler ile ev sahibi etkili geldi. İki çalımdan sonra kaleye vuruşunda top auta gitti. 65’te Schalke istediği golü buldu. Draxler’in uzaktan vuruşunda top direkten döndü. Sonrasında topu Uchida önünde buldu. Sonrasında pası alan Bastos skoru eşitledi.

Golden sonra ise hızlı gelişen Galatasaray atağında Sneijder uzaktan vurdu ancak az farkla aut. Schalke zaman zaman baskısını arttırsa da Muslera ve savunma gole izin vermedi.Schake hızlı geldi. 77’de Draxler Semih’ten kurtuldu sonrasında ise içeriye çevirdiği topu Muslera yatarak aldı.

84. dakikada Galatasaray iyi geldi. Drogba’nın pasında Amrabat çaprazdan vurdu ancak kaleci başarılı. Son dakikada ise Galatasaray’ın kontrasında Umut golü attı ve skoru 3-2 olarak ilan etti. Böylece turu Galatasaray geçti.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

BANKO İDDAA TAHMİNLERİ