Home Futbol Haberleri Süper Lig Fenerbahçe takipte kaldı

Fenerbahçe takipte kaldı

fenerbahce-takipte-kald

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe Akhisar Belediyespor’u konuk etti. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan mücadeleyi Sarı-Lacivertliler Webo’nun ikinci yarıda attığı golle kazandı.

Fenerbahçe evinde oynadığı diğer maçların aksine bu karşılaşmada rakibini baskı altına alamadı. 16’da Moussa Sow’un şutunu Oğuz kornere çelerken maçın ilk tehlikesi geride kaldı. Temposuz olarak ilerleyen maçın 37. dakikasında oyun hareketlendi. Sow’un ceza sahasına girerken vurduğu top üst direğe çarpıp içeri düştü ama hakem golü vermedi. İlk yarı golsüz tamamlandı.

İlk yarısı golsüz sona eren maçta Webo ilaç oldu. 47. dakikada topu kafayla kaleyle şutlayan Kamerunlu, Oğuz’un başarılı müdahalesine rağmen takibi sürdürdü ve boşta kalan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0. Bu golün ardından Fenerbahçe rahatlarken Akhisar Belediye’nin de temposu yavaş yavaş düştü. 83. dakikada oyuna sonradan giren Orhan Şam, defansın arkasına koşu yapan Sow’a harika bir pas attı. Senegalli kaleciyi de geçerek topu boş filelere gönderdi: 2-0.

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Galatasaray’ın kazandığı haftayı boş geçmeyerek lideri takibini sürdürdü. Sahadan puansız ayrılan Akhisar ise düşme korkusunu iyice hissetmeye başladı.

FENERBAHÇE – AKHİSAR BELEDİYESPOR

STAT: Şükrü Saracoğlu Stadı
HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu

FENERBAHÇE: Volkan, Mehmet Topuz, Bekir, Egemen, Ziegler, Kuyt, Meireles, Sow, Cristian, Caner, Webo
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Oğuz, Emrah, Sonko, Uğur, Çağdaş, Kenan, Merter, Bilal, Emin, Serdan, Gekas
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

GOLLER:
 Dk. 47 Webo, Dk. 83 Sow

SARI KARTLAR: Dk. 79 Bekir (Fenerbahçe), Dk. 80 Sertan (Akhisar)

Exit mobile version