19 Nisan 2024 Cuma

Roma’da kupa Nadal’ın

İtalya‘nın başkenti Roma‘daki Foro Italico semtinde yer alan tenis kortlarında bu yıl 69’uncusu düzenlenen ve erkeklerde toplam 2.950.475 Avro ödüllü turnuva, bugüne sarkan tek erkekler finalinin de yapılmasıyla sona erdi.

İtalya Açık’ın tek erkekler finalinde, bu turnuvanın geçen yılki şampiyonu dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ile Roma’da en çok şampiyonluğu bulunan raket olan dünya 3 numarası İspanyol Rafael Nadal‘ın Merkez Kort’taki mücadelesi 2 saat 20 dakika sürdü. Maç hafta içi oynandığı için tribünlerde yer yer boşluklar göze çarptı.

Karşılaşmanın ilk setinin 11. oyununa kadar iki raket birbirlerinin servisini birer kez kırarken, 11. oyunda, Nadal, bir kez daha servis kırıp, kendi servis oyununu da alınca ilk seti 7-5 kazandı. 11. oyunda servisini kırdırdığı için sinirlenen Djokovic, raketini file direğine vurarak, zarar verdi.

İlk sette yaptığı basit hatalardan morali bozulan Djokovic, ikinci sette de istediği oyunu sahaya yansıtamadı. İlk seti hanesine yazdıran Nadal, ikinci sete de hızlı bir giriş yaptı ve servis kırarak, başladı. Nadal, oyundaki etkinliğini kendi servis oyunuyla pekiştirirken, Djokovic kendi servis oyunlarında tutunmaya çalıştı. İspanyol raket, ikinci sette durumu 5-3’e getirdikten sonra 9. oyunda da rakibinin servisini kırarak, seti 6-3, maçı da 2-0 kazanarak, İtalya Açık Tenis Turnuvası’nda 2010 yılından sonra tekrar şampiyon olmayı başardı. 

Nadal, Roma’daki 6. şampiyonluğuna uzanırken, erkekler dünya sıralamasında da 2 numara olmayı garantiledi. İspanyol raket, bu şampiyonlukla 460 bin 260 Avro’luk para ödülünün de sahibi oldu.

İki raket, geçen sene de Roma’da finalde mücadele etmiş, gülen taraf Sırp Djokovic olmuştu.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER