28 Mart 2024 Perşembe

Rusya iyi başladı 4-1

Rusya, kötü başladığı maçı iyi bitirdi. Henüz ilk yarıda iki farklı üstünlüğü sağlayan Dick Advocaat’ın ekibi, mücadeleden 4-1’lik skorla galip ayrılmayı başardı.

40 bin kişilik Municipal Stadı’nda oynanan RusyaÇek Cumhuriyeti karşılaşmasını İngiliz hakem Howard Webb yönetti.

Sahaya çıkan 11’ler

Rusya: Malafeev, Anyukov, Ignashevich, Zhirkov, A. Berezutski, Shirokov, Denisov, Zyryanov, Dzagoev, Arshavin, Kerzhakov

Çek Cumhuriyeti: Cech, Gebre Selassie, M. Kadlec, R. Hubnik, Sivok, Rezek, Rosicky, Plasil, Pilar, Jiracek, Baros

Maça Çek Cumhuriyeti hızlı başladı. 7’inci dakikada Milan Baros’a Yuri Zhirkov gol izni ermedi. 10’uncu dakikada ise Michal Kadlec rakip kalede etkili oldu. 

10’uncu dakikadan sonra Rusya maçta dengeyi sağladı. 15’te ise Konstantin Zyryanov’un harika pasında Aleksandr Kerzhakov kafayı vurdu. Direktön dönen top cezasahası içerisine düştü, Dzagoev yerden sert ve düzgün vurdu, top Çek Cumhuriyeti ağlarıyla buluştu. 

19’uncu dakikada Dzagoev yine gole çok yaklaştı. Rusya’yı 1-0 öne geçiren oyuncu, bir anda kaleci Cech’le karşı karşıya kaldı, vuruşunda top yandan auta gitti. 

24’üncü dakikada Rusya’nın ikinci golü geldi. Andrey Arshavin defansı şık çalımlarla geçip Shirokov’u gördü, bu oyuncunun aşırtma vuruşunda top Cech’ün üzerinden ikicni kez ağlarla buluştu ve ilk yarı 2-0 Rusya’nın üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarı dengede başladı. Ancak gole en çok yaklaşan ekip Rusya oldu. 50’inci dakikada maçın en etkili isimlerinden Andrey Arshavin şık çalımlarla topu Kerzhakov’un önüne bıraktı. Bu oyuncunun müsait pozisyondaki vuruşunda top auta gitti. 

Bir dakika sonra ise Çek Cumhuriyeti’nin golü geldi. Bu dakikaya kadar net fırsat bulamayan Çek Cumhuriyeti’nde Plasil’in nefis pasında Pilar, kaleci Vyachellav Malafeev’i nefis geçerek topu Rusya ağlarına bıraktı ve farkı bire indirdi. 

65’inci dakikada Dzagoev takımını bir kez daha mutlak bir golden etti. Cezasahası içerisi sağ çaprazında kaleci Cech’le karşı karşıya kalan Kerzhakov topu yandan auta gönderdi. Aynı oyuncu 69’uncu dakikada yine takımını mutlak bir golden etti, 73’te ise yerini Pavlyuchenko’ya bıraktı. 

75’inci dakikada Rosicky cezasahasına girerken çok sert vurdu, kaleci Malafeev harika bir refleksle topu kontrol etti.

Net fırsatlardan yararlanamayan Rusya, 79’da farkı ikiye çıkardı. Pavlyuchenko’nun ara pasında Dzagoev kaleci Cech’le karşı karşıya kaldı, sert vurdu, kalecinin parmaklarını yalayan top üçüncü kez Çek Cumhuriyeti ağlarıyla buluştu, Rusya 3 – Çek Cumhuriyeti 1.. 

Üç dakika önceki golün asistini yapan Pavlyuchenko bu kez sahneye kendi çıktı. Cezasahası sol içinde topla buluşan Roman Pavlyuchenko önce iki oyuncuyu şık çalımlarla geçti, ardından çok sert vurdu, top Cech’in kapattığı köşeden ağlarla buluştu: Rusya 4 – Cech Cumhuriyeti 1.

Galatasaray forması giyen Milan Baros, maçta etkisiz bir görüntü sergilerken, 85’inci dakikada ıslıklar altında kenara alındı. 

Maç da 4-1 Rusya’nın üstünlüğüyle sona erdi ve Rusya A grubunda ilk gün sonunda liderliğe yükseldi. 

RUSYA-ÇEK CUMHURİYETİ

STAT:
 Municipal
HAKEM: Howard Webb (İngiltere)

RUSYA: Malafeev, Anyukov, Ignashevich, Zhirkov, A. Berezutski, Shirokov, Denisov, Zyryanov, Dzagoev, Arshavin, Kerzhakov

TEKNİK DİREKTÖR: Dick Advocaat

ÇEK CUMHURİYETİ: Cech, Gebre Selassie, M. Kadlec, R. Hubnik, Sivok, Rezek, Rosicky, Plasil, Pilar, Jiracek, Baros
TEKNİK DİREKTÖR: Michal Bilek
Gol: Dk 15 Dzagoev, Dk 24 Shirokov Dk 52 Pilar, Dk 79 Dzagoev, Dk 82 Pavlyuchenko

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER