29 Mart 2024 Cuma

Sultanlar Çin seddine takıldı

B Grubu’nda ilk maçında Sırbistan’ı 3-1’le geçen Çin, maça da iyi başlayan taraf oldu. Maçın ilk iki sayısı Türkiye’den gelse de daha sonra oyunu kontrolü altına alan Çin, ilk teknik molayı 8-4, ikinciyi 16-12 ile önde geçti. Set içinde zaman zaman geri dönüş sinyali veren Türkiye, sonuca gidemeyince ilk seti 25-20 ile Çin hanesine yazdırdı.

Maça başladığı Neslihan, Eda, Neriman, Gözde, Naz, Bahar altısıyla ikinci sete giren Ay-yıldızlılar, 3-0’lık Çin serisinin ardından hemen toparlandı, Neslihan ve Neriman’ın sayılarıyla 5-4 öne geçen Filenin Sultanları, Çin’in bloktaki etkinliğini geçemeyince teknik molaya 8-7 geride girdi. İnişli çıkışlı oyununu sürdüren milli takım Çin’in üstünlüğünü kıramayınca iki seti de 25-20 kaybetti.

2008 Pekin’de bronz madalya alan rakibi karşısında dördüncü sete iyi başlayamayan ay-yıldızlılar, ilk teknik molayı 8-5, ikinciyi ise 16-12 geride girdi. Kalan bölümlede saman alevi gibi parlayan fakat devamını getiremeyen Sultanlar, seti 25-22, maçı da 3-1 kaybetti.

Olimpiyat’taki ikinci maçından da mağlup ayrılan Filenin Sultanları, üçüncü müsabakasına 1 Ağustos’ta Sırbistan’a karşı çıkacak.

- Sponsor Bağlantı -
- Sponsor Bağlantı -

SON HABERLER